Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Ingraven en Monteren

Wij bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze ingraaf service

Denk je eraan om de trampoline in te graven, dan wordt het speeltoestel een vast onderdeel in de tuin. Het voordeel is dat kinderen dan makkelijk op de ingegraven trampoline kunnen stappen en er ook weer af kunnen zonder hulp van de ouders. Wil je het ingraven zelf doen, of wil je het liever over laten aan ons montage team? Met onze ervaring en snelheid, zullen wij binnen een dag de complete zorg uit handen nemen. Wij nemen de trampoline mee, graven de kuil, voeren het grond af, monteren en verankeren de trampoline. Doordat wij een (eigen) montage team hebben, kunnen wij snel plaatsen. Vaak is dat al binnen twee tot 5 weken.

Bekijk hier de tarieven.

Wil je toch liever zelf de trampoline ingraven?

Voordat je aan de slag gaat, adviseren we je op een aantal punten te letten:

  1. Het is verstandig om voordat je een inground trampoline aanschaft, de beschikbare ruimte in de tuin op te meten. Wij hebben onderaan deze pagina een overzicht van de grootte en diepte van de kuil per trampoline gemaakt. Nu kun je precies zien waar je rekening mee dient te houden.

  1. De ondergrond dient recht te zijn. Daardoor weet je zeker dat de trampoline waterpas staat. Als hulpmiddel raden wij een stevige schep en een kruiwagen met luchtbanden aan. Trek voordat je de trampoline ingraaft vanuit het midden een ronde lijn met het meegeleverde meetlint, zodat je weet hoeveel ruimte je nodig hebt. Houd er a.u.b. rekening mee dat de trampoline niet te dicht bij een muur, hek of ander obstakel staat en dat je hem niet onder bomen of takken plaatst die lager hangen dan 3 meter. Bestudeer de handleiding goed en kijk hoe diep het gat moet zijn dat je graaft. Laat een ruimte van 20 centimeter over tussen de trampoline en de ondergrond. Hierdoor kan de lucht die vrijkomt tijdens het springen onder de trampoline ontsnappen. Doe je dit niet, dan zal de trampoline vacuüm zuigen en veel minder fijn springen.

  1. Voordat je aan de klus begint dien je te checken met wat voor ondergrond je te maken hebt. Sommige grondsoorten zoals veen- en kleigrond houden namelijk veel water vast. Hierdoor zal je moeten overwegen om drainage aan te leggen. Zandgrond, löss (combinatie van zand- en kleigrond) en zavel (grof zand) zijn juist gemakkelijker te bewerken en laten meer grond- en regenwater door.

  1. De vrije ruimte om de ingegraven trampoline dient 1,5 meter te zijn. Het liefst wil je dat de oppervlakte bedekt is met gras of rubberen tegels. Zo valt een te enthousiaste springer in ieder geval op een zachte ondergrond. Om de veiligheid te vergroten, raden wij ook bij een ingegraven trampoline een veiligheidsnet aan. Deze zijn te bestellen via deze link: trampoline veiligheidsnetten

Meer informatie nodig omtrent het zelf ingraven of het laten ingraven van uw trampoline? Dan verwijzen wij u graag door naar onze website: TrampolineIngraven.nl