Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Onderhoud van een Space Scooter

Space Scooter

De Space Scooter is buitenspeelgoed ofwel een vervoersmiddel, dat aan slijtage onderhevig is. Dit houdt in dat onderhoud en controle van essentieel belang is. Advies is dus eerst goed te reinigen en vervolgens de ketting, lagers en tandwielen van smering te voorzien.

Wielen & lagers

Onder normale omstandigheden en condities, zullen wielen en wiellagers vrij van onderhoud zijn. Desalniettemin, is het verstandig om als goed gebruiker de verantwoordelijkheid te nemen om ze wel periodiek te controleren. Kijk of alles nog goed vast zit en de wielen prettig draaien en dat wielen en lagers schoon zijn. Controleer met name of de wielen vastzitten. Deze kunt u, indien nodig, met de bijgeleverde inbussleutels vastdraaien.

Aandrijfas

Controleer de aandrijfas voor gebruik en verzeker dat er geen rare geluiden zijn. Indien er rare geluiden zijn, zet de Space Scooter dan op z’n kop en voeg dan een beetje kogellager olie toe aan de ruimte tussen de aandrijfas en de ketting. Wacht ± 5 minuten om de kogellager olie te laten intrekken. Elke maand dient er 3 tot 5 druppels kogellager olie te worden toegevoegd voor behoud en levensduur van de Space Scooter (ook in het geval zonder rare geluiden!)

Bekijk hier een video met onderhoudsinstructies of deze video met reparatie instructies!