Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Welke vorm? Rond, rechthoekig of ovaal?

Showtuin Trampolinewinkel.nl

Wanneer je op zoek bent naar trampolines kom je vaak 3 typen trampolines tegen: ronde, rechthoekige en ovale trampolines. De trampoline waar je uiteindelijk voor kiest, hangt onder andere af van je smaak, maar ook van de grootte en vorm van je tuin. Welke kies je?

Rond

Anders dan bij rechthoekige trampolines is de spanning op de veren en het frame bij ronde trampolines evenredig verdeeld. Dit zorgt er voor dat je op een ronde trampoline vanzelf naar het midden springt. Je springt ook minder snel in het vangnet of naast de trampoline. Het wordt ten alle tijden afgeraden om met meerdere kinderen tegelijk op een trampoline te springen. Indien het toch voorkomt is de kans op een botsing groter op een ronde trampoline dan op een rechthoekige trampoline.

Een ronde trampoline is goedkoper in aanschaf dan een rechthoekige trampoline. De reden is simpelweg dat er minder en vaak dunner staal wordt gebruikt voor het frame. Bij ronde trampolines is de druk die wordt uitgeoefend op het frame overal hetzelfde, daarom is extra versteviging bij een rond model niet nodig.

Bij een grote achtertuin maakt de vorm van de trampoline niet uit, dan weeg je de voor- en nadelen van de vorm af. Wanneer je tuin vooral vloeiende lijnen heeft, past daar vaker een rond model in. Zo wordt je trampoline één met je tuin en zal deze passen in het tuinplan.

Bekijk hier een selectie van onze ronde trampolines

Rechthoekig

Het springen op een rechthoekige trampoline biedt meer controle op de sprongen in vergelijking tot een ronde trampoline. Dit komt door de manier waarop de veren zijn gespannen t.o.v. de springmat in het frame. Professionele trampolines in parken of bij verenigingen zijn ook altijd rechthoekig. Je springt bij een rechthoekige trampoline minder snel tegen elkaar of op de beschermrand van de veren.

Rechthoekige trampolines zijn duurder in aanschaf dan ronde trampolines. De reden is simpelweg dat er meer en vaak dikker staal wordt gebruikt voor het frame. De rechte buizen van het frame mogen niet buigen tijdens het springen, dus deze worden extra verstevigd. Bij ronde trampolines is de druk die wordt uitgeoefend op het frame overal hetzelfde, daarom is extra versteviging bij een rond model niet nodig.

Bij een rechthoekige achtertuin wordt ook vaak voor een rechthoekige trampoline gekozen, dit heeft veelal te maken met het efficiënt benutten van de ruimte in je tuin. Een rechthoekige trampoline past vaak erg mooi langs een rechte afscheiding, je hebt hierdoor een minimaal ruimteverlies.

Wanneer je met rechte lijnen in je tuin werkt, is het wellicht ook een reden om te kiezen voor een rechthoekig model. Zo wordt je trampoline één met je tuin en zal deze passen in het tuinplan.

Bekijk hier een selectie van onze rechthoekige trampolines

Ovaal

Een ovale trampoline heeft een combinatie van eigenschappen van een ronde en een rechthoekige trampoline. Zo wordt je, net als bij een ronde trampoline, bij het springen naar het midden geleid, maar het eindigt nooit precies in het midden. In het midden zijn de sprongen beter controleerbaar, net als bij de rechthoekige variant.

Ovale trampolines zijn (net als de rechthoekige trampolines) duurder in aanschaf t.o.v. ronde trampolines. De reden is simpelweg dat er meer en vaak dikker staal wordt gebruikt voor het frame. De rechte buizen van het frame mogen niet buigen tijdens het springen, dus deze worden extra verstevigd. Bij ronde trampolines is de druk die wordt uitgeoefend op het frame overal hetzelfde, daarom is extra versteviging bij een rond model niet nodig.

Bekijk hier een selectie van onze ovale trampolines:

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op

Wij helpen u graag